Almás pite

  • Desszert
  • 6

Elkészítés

Először a tésztát készítjük el: a lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadunk 125 g kis kockákra vágott Président vajat. Kézzel dolgozzuk össze a tésztát, hogy omlós pitetésztát kapjunk. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, és ha az összes vizet hozzágyúrtuk, cipót formálunk a tésztából, majd kinyújtjuk.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Egy tortaformát kivajazunk, majd beletesszük a tésztát. Megszurkáljuk villával. 

Az almákat megtisztítjuk, a magházukat eltávolítjuk. Vékony szeletekre vágjuk. Egyenletesen elosztva rárakjuk a lepény tésztára, majd megszórjuk vaníliás cukorral.

A maradék vajat kis kockákra vágjuk, és az almák tetejére szórjuk. 

Az így összeállított pitét sütőben 35 percig sütjük. 

 

Recept nyomtatás