Bárányborda spárgasülttel és fűszerkrémmel

  • Főétel
  • 6

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Megmossuk a spárgát, és megpucoljuk. Tűzálló edénybe rakjuk, megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd sütőbe tesszük 20 percre.

Közben elkészítjük a fűszeres mártás: egy robotgép segítségével felaprítjuk a fűszereket, majd hozzáadjuk a tejszínt, a tojás sárgáját, a citromlevet és a csípős paprikát. Sózzuk, borsozzuk, majd néhány percig kis lángon forraljuk ezt a szószt.

Megsütjük a báránybordákat egy serpenyőben, nagy lángon kezdjük, majd fokozatosan egyre lejjebb vesszük. Hagyjuk átsülni ízlés szerint.

Tányérokra tesszük a sült húsokat, mellérakjuk a sült spárgát és a fűszeres krémet.

Recept nyomtatás