Bárányvagdalt zöldbab pürével és kecskesajttal

  • Főétel
  • 4

Elkészítés

Megtisztítjuk a hagymákat, vékony szeletekre vágjuk, és egy nagy lábasban megpirítjuk az olívaolajon a fokhagymával együtt.

Rátesszük a sózott és borsozott húst, és közepes tűzön mindkét oldalát aranysárgára sütjük.

Hozzáadjuk a csirke alaplevet, és 2 órahosszáig főzzük kis lángon.

Meghámozzuk a burgonyát, és előkészítjük a zöldbabot, majd darabokra vágjuk.

Leszedjük a leveleket és a szárakat a zellergumóról, majd hideg vízben megmossuk.

Miután másfél óráig főztük a húst, hozzáadjuk a babot és a darabokra vágott burgonyát.

Kivesszük a húst, és villával szálaira szedjük.

Burgonyatörővel összetörjük a babot és a burgonyát, majd összekeverjük az egészet, és hozzáadunk egy keveset abból a főzőléből, amiben a húst főztük. Kis kockákra vágjuk a rúd kecskesajtot, és hozzáadjuk a püréhez.

Kivajazunk egy hőálló üvegtálat. Az aljára kerül a szálaira szedett hús, arra egy kevés szósz, majd a tetejére egy réteg püré.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük körülbelül 15 percig, majd a végén – sütőből kivéve – reszelt sajttal megszórjuk.

 

Recept nyomtatás