Banánnal, csokoládéval, kókusszal töltött palacsinta

  • Desszert
  • 4

Elkészítés

Készítsük el a tésztát: olvasszuk fel a vajat. Egy tálban verjük fel a tojást, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát és a hűtött vajat, majd végezetül a lisztet és a tejet. A tésztát ezután egy órára tegyük félre pihenni.

 

Készítsük el a palacsintát: egy nagy teflonserpenyőt kenjünk ki vajjal, melegítsük meg (de ne túl forróra) majd öntsük rá egy kanál tésztát, majd ezt követően forgassuk úgy a serpenyőt, hogy a tészta a serpenyő teljes felületét befedje. Közepes lángon pár percig süssük, majd fordítsuk meg, és még egy percig süssük ezt az oldalt is. Használjuk fel az összes tésztát, ha ezzel kész vagyunk, a palacsintákat tegyük félre. Ekkora mennyiségű tésztából kb. 4-5 darabot tudunk elkészíteni.

 

Egy nagy lábosban keverjük össze a narancslevet, a vajat, a cukrot, amíg egy folyékony szirupot nem kapunk. Ehhez adjuk hozzá a felszeletelt banánt: addig főzzük, amíg enyhén meg nem karamellizálódnak. Ekkor adjuk hozzá a rumot, majd gyufával lobbantsuk be. Addig hagyjuk égni, amíg az alkohol teljesen el nem párolog, és töltsük meg vele a palacsintákat.

 

Minden palacsintára tegyünk nagy mennyiségben banánszeleteket és a szirupot, egy kevéske olvadt csokoládét és hajtsuk háromszög alakra a palacsintákat.

Recept nyomtatás