Bleu d’Auvergne sajttal töltött hús szeletek

  • Főétel
  • 6

Elkészítés

A szögletesre felvagdosott húst tegyük egy tányérra. Tisztítsuk meg és sós vízben főzzük meg a petrezselyemzöldet; ezt követően szűrjük le, majd préseljük össze. Vágjuk fel finomra, majd szórjuk meg vele a sózott, borsozott húst. Ezután a Bleu d’Auvergne sajtot daraboljuk fel, majd tegyük a borjúcomb közepére, a petrezselyemzöldre.

 

Göngyöljük fel a húst tekercsformába, majd varrócérnával, vagy spárgával kötözzük össze. Roston süssük meg vajjal, olajjal és zsályával úgy, hogy minden alkalommal, amikor fordítunk rajta egyet, sózzuk és borsozzuk egy kicsit. Kb. egy órán belül kész: szeletekre vágva tálaljuk.

 

 

Tippek

Ha roston sütjük, adjunk hozzá egy pohár bort és egy kis marék borókabogyót.

Recept nyomtatás