Brie sajtos tészta bazsalikommal, fenyőmaggal és zöldborsóval

  • Főétel
  • 4

Elkészítés

Forraljuk fel a tejet egy kis serpenyőben, kockázzuk fel a brie sajtot, és adjuk hozzá a forró tejhez. Keverjük óvatosan egy habverővel, amíg a brie sajt megolvad, és könnyű, krémes sajtmártást nem kapunk. Vegyük le a mártást a tűzről, és hagyjuk rövid ideig állni. Főzzük a tésztát, amíg eléri az al dente, vagyis fogra főtt keménységet, öntsük le róla a vizet, és hagyjuk azt is állni. Keverjük bele a meleg sajtmártást, a cukorborsót, az apróra vágott bazsalikomot és a fenyőmagot. Forgassuk jól át az egészet, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal és reszelt parmezánnal. Azonnal tálaljuk, hogy a tészta megőrizze krémes állagát, a bazsalikom és a borsó pedig a frissességét.

Recept nyomtatás