Céklatartár camembert-el

  • Előétel
  • 4

Elkészítés

Levágjuk a Président camembert sajt kérgét. 

Egy turmixolásra alkalmas tálba rakjuk a sajtot, a tejszínt, az apróra vágott metélőhagymát és a dióbelet. Addig turmixoljuk, amíg teljesen homogén állagú nem lesz a krém.

Megtisztítjuk az almát, eltávolítjuk a magházát, majd kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk az előzőleg elkészített keverékhez, majd félretesszük.

Megtisztítjuk a céklát és apró kockákra aprítjuk.  

Az öntet elkészítéséhez összekeverjük az olajat, a citromlevet, a sót és a borsot. 

Tálalásnál a csészék aljára kerül egy kis céklatartár, arra jön egy réteg a camembert-es krémből, majd ismét egy kevés céklatartár. A tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával.

 

Recept nyomtatás