Camembert sajtos, krumplis pite

  • Főétel
  • 6

Elkészítés

A krumplit héjában, kb. 20 percig főzzük sós vízben. Pucoljuk meg és vágjuk 1/2 cm vastag szeletekre. A lepénytészták közül az egyiket nyújtsuk ki egy sütőformában úgy, hogy a tészta a sütőforma szélétől számítva kb. 2 cm-t túlnyúljon. Villával szurkáljuk meg a tésztát és helyezzük bele a krumpli szeleteket. Ezt követően tegyük hűtőbe. Egy lábasban keverjük össze a tejet, a tejszínt, a (lehéjazott) camembert-darabokat és lassú tűzön melegítsük. Ha a camembert már megolvadt, fűszerezzük meg és az egész tojásokat törjük bele a szószba. Verjük fel és hagyjuk kihűlni. A sütőt melegítsük elő 210º-ra. A krumplira öntsük rá a camembert-szószt és a felaprított zöldet. A második fél tésztával fedjük be az elsőt, amiben a töltelék van. Kevés vízzel verjük fel a tojássárgáját, és kenjük be a tésztát a keverékkel. A két tészta széleit dolgozzuk össze és zárjuk le a lepényt. Csináljunk lyukat a közepébe, illetve egy kéményt, azért, hogy a sütés során a gőz el tudjon távozni.  Süssük kb. 40 percig. Forrón, salátával körítve tálaljuk.

Recept nyomtatás