Citromos madeleine

  • Desszert
  • 6

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 240 fokra.

Elkészítjük a ’madeleine’ teasüteményt: egy nyeles lábasban felolvasztunk 100 g Président vajat és a mézet. Hozzá keverjük a narancsvirágvizet, majd félretesszük. Egy keverőtálban összekeverjük a liszttel a sütőport, 100 g cukrot és az őrölt mandulát. Elkeverjük, majd egyenként hozzáadunk 3 tojást.

Hozzáadjuk a vaj, méz és narancsvirágvíz keverékét, majd elkeverjük, hogy homogén tésztát kapjunk. 

Megtöltjük ezzel a süteményformákat, és körülbelül 15 percre sütőbe tesszük.

Közben elkészítjük a citromos szószt: lereszeljük a citromok héját, és kifacsarjuk a levüket. Egy nyeles lábasban közepes tűzön felmelegítjük a citromlevet, a citromhéjat, a cukrot, a maradék vajat és a tojást. Folytonos kevergetés mellett besűrűsítjük, majd levesszük a tűzről, és félretesszük.

15 perc múlva kivesszük a madeleine-eket a sütőből, és hagyjuk őket kihűlni, mielőtt kiszedjük a sütőformából. 

A citromos szósszal tálaljuk. 

 

Recept nyomtatás