Citromos sajttorta

  • Desszert
  • 6

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra.

Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a kekszet.

Ezután felolvasztjuk a Président vajat, és ráöntjük a darált kekszre. Hozzáadunk 30 g porcukrot és egy citrom reszelt héját. Jól összekeverjük.

Kivajazunk egy tortaformát, és az aljára öntjük az így elkészített kekszes keveréket. Alaposan lenyomkodjuk, és hűtőszekrénybe tesszük körülbelül 15 percre.

Ezt követően egy keverőtálban összekeverjük a friss sajtot, 2 citrom levével és reszelt héjával, a maradék cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is.

Végül a Président tejszínt is beleöntjük ebbe a keverékbe.

Elővesszük a hűtőszekrényből a torta alapunkat, ráöntjük ezt a krémet, majd egy óráig sütjük.

Ha kész, kikapcsoljuk a sütőt, és hagyjuk benne kihűlni a tésztát, végül egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Csak ezután tálaljuk.

Az öntet elkészítése:

Kettévágjuk a maracuját, a húsát egy nyeles lábasba tesszük a cukorral és a vízzel. 5 percig főzzük.

Ezután átpasszírozzuk egy szűrőn, hagyjuk kihűlni, és ezzel tálaljuk a citromos sajttortát. 

Recept nyomtatás