Csőben sült palacsinta sonkás, gombás besamel töltelékkel

  • Főétel
  • 4

Elkészítés

A tészta készítése:

Egy keverőtálban összekeverünk 250 g lisztet egy csipetnyi sóval. Mélyedést nyomunk a liszt közepébe, és hozzáadjuk a tojásokat. Habverővel jól elkeverjük mindaddig, amíg sima tésztát nem kapunk. Lassan hozzáadjuk az 50 cl tejet és az olajat. Szobahőmérsékleten pihentetjük egy órahosszáig.

Kivajazott serpenyőt teszünk a tűzhelyre, beleöntünk egy merőkanál tésztát úgy, hogy teljesen beborítsa a serpenyő alját.  A palacsintákat 2 vagy 3 percig sütjük, majd megfordítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük a másik oldalukat is.  A többi palacsintát is ugyanilyen módon sütjük ki, majd melegen tartjuk.

A töltelék elkészítése:

Felolvasztunk 30 g vajat egy nyeles serpenyőben. Amikor már jó meleg, folyamatos keverés mellet hozzáadunk 30 g lisztet, és csomómentesre keverjük. Lassan, fokozatosan, folyamatos keverés közben, hozzáöntjük a 30 cl tejet. Ezután a tűzön hagyjuk körülbelül tíz percig, amíg a szósz sűrű nem lesz, közben folyamatosan kevergetjük.

Rárakjuk a sonka szeleteket a palacsintákra, és rászórjuk a vékonyra szeletelt gombát. Enyhén sózzuk és borsozzuk. Elosztjuk a palacsintákon a besamelmártás kétharmad részét.

Feltekerjük a palacsintákat, majd tepsibe tesszük. Ráöntjük a maradék besamelt, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 10 percig sütjük. 

Recept nyomtatás