Csirkés-zöldborsós quiche

  • Főétel
  • 6

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 205 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat). Először elkészítjük a tésztát: a vajat darabokra vágjuk, majd kézzel összegyúrjuk a liszttel, egy tojással, 1 evőkanál tejjel és 1 csipet sóval. Cipót formálunk, letakarjuk, és hűvös helyre tesszük. 

Egy keverőtálban felverünk 4 tojást 10 cl tejjel és a tárkonnyal. Ízlés szerint sózzuk.  

Lisztezett konyhai munkalapon kinyújtjuk a tésztát, majd tortasütőbe tesszük. Elosztjuk rajta a kockára aprított csirkehúst és a zöldborsót, hozzáöntjük a tojás és tej keverékét. Megszórjuk a reszelt Président sajttal.

25 percre betesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a lepény aranysárgásra nem pirul. 

Melegen tálaljuk.  

 

Recept nyomtatás