Csirkefalatok kéksajtos mártogatóssal

  • Főétel
  • 4

Elkészítés

Először elkészítjük a mártogatóst, amihez villával összetörjük a Bleu d’Auvergne Président sajtot, és lassan hozzáadjuk a tejfölt. Jól elkeverjük, hogy krémes és elég sima masszát kapjunk. Hűvös helyre tesszük.

Egy mélytányérban villával felverjük a tojást. Egy másik tányérban elkeverjük a zsemlemorzsát és a szezámmagot.

Belemártjuk mindegyik szelet húst abba a tányérba, amiben a tojás van, lecsöpögtetjük egy kicsit, majd belemártjuk a másik tányérban lévő zsemlemorzsa és szezámmag keverékbe.

Olívaolajat hevítünk serpenyőben, beletesszük a vékony csíkokra vágott hússzeleteket, majd nagylángon 5 percig pirítjuk. Érdemes többször átforgatni a húsokat, hogy egyrészt ne ragadjanak a serpenyő aljához, másrészt pedig le ne égjenek.

Sütés után azonnal tálalható a kék sajtos mártogatóssal. 

Recept nyomtatás