Csokis-karamelles kosárkák

  • Desszert
  • 6

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Egy süteményszaggató formával csinos köröket vágunk az omlós vajas tésztából – ezek lesznek a tortácskák alapjai. Ha megvagyunk vele, kibéleljük sütőpapírral egy sütőforma alját.

10 percig elősütjük az omlós vajas tésztát.

(Hasznos tipp: ha el akarjuk kerülni, hogy a tészta felpúposodjon, tegyünk rá is sütőpapírt, arra pedig nehezéknek tegyünk néhány szem szárazbabot)

Közben közepes lángos karamellizáljuk a cukrot. A tűzről levéve hozzáöntünk 5 cl félzsíros tejszínt, alaposan összekeverjük, és részletekben hozzáadagolunk 15 g enyhén sós vajat. Ezután visszatesszük a tűzre, és egészen addig keverjük, amíg sima nem lesz.

Az így kapott karamellkrémet ráadagoljuk a kosárkákra.

A csokoládét darabokra törjük, majd egy nyeles lábasban addig melegítjük a maradék tejszínnel, amíg sima állagú mázat nem kapunk. Folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a sótlan vajat.

Végül öntünk ebből a csokoládémázból a karamelles kosárkákra.

Kínálás előtt hagyjuk hűlni, mert langyosan a legfinomabb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept nyomtatás