Cukkinivel, kolbásszal és camembert sajttal töltött palacsinta

  • Főétel
  • 4

Elkészítés

Készítsük el a cukkinit: mossuk meg, szedjük le a végét és vágjuk vékony szeletekre. Egy teflonserpenyőbe tegyünk egy csepp olajat és egy gerezd fokhagymát, ízesítsük, majd adjuk hozzá a cukkinit. Közepes lángon fél órán át süssük egy csipet sóval, időnként megforgatva, és végül adjuk hozzá az apróra vágott mentát és bazsalikomot. Ezután tegyük félre.

 

Készítsük el a tésztát: olvasszuk fel a vajat. Egy tálban verjük fel a tojást, adjuk hozzá a sót és a hűtött vajat, majd végezetül a lisztet és a tejet. A tésztát ezután egy órára tegyük félre pihenni.

Készítsük el a palacsintát: egy teflonserpenyőt kenjünk ki vajjal, melegítsük meg (de ne túl forróra) majd öntsük rá egy kanál tésztát, majd ezt követően forgassuk úgy a serpenyőt, hogy a tészta a serpenyő teljes felületét befedje. Közepes lángon pár percig süssük, majd fordítsuk meg, és még egy percig süssük ezt az oldalt is. A többi palacsintát is ugyanígy készítsük el (összesen 4-5 darab, a serpenyő átmérőjétől függően).

 

A kolbászról távolítsuk el a héját, majd egy teflonserpenyőben pirítsuk meg közepes lángon egy kevés olajjal, amíg aranyszínű lesz.

 

Töltsük meg a palacsintát: tegyük bele a még meleg kolbászt és cukkinit, pár darabka camembert sajtot és hajtsuk össze, úgy, hogy borítékformát kapjunk. Egy pár percig hagyjuk, hogy a sajt egy kicsit megpuhuljon a hús és a zöldségek hőjétől, majd tálaljuk.

Recept nyomtatás