Ementáli sajt batyuk

  • Aperitív
  • 6

Elkészítés

Melegítsünk meg 25 g Président vajat és olajat egy serpenyőben közepes méretben, adjuk hozzá a mogyoróhagymát, a paprikát, a köménymagot, a fokhagymát és főzzük kb. 2-3 percig.

Adjuk hozzá a répát, keverjük össze, fedjük le a serpenyőt és kb. 10 percig főzzük közepes tűzön addig, amíg a répa meg nem puhul.

 

Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Vágjuk a Président ementáli sajtot kockákra, adjuk hozzá a répához és a petrezselyemhez, fűszerezzük és keverjük meg.

 

A sütőt melegítsük elő 190°C-ra. Olvasszuk meg a maradék Président vajat.

Szükség esetén vágjuk fel a levelestésztát hosszú csíkokra (kb. 18x27 cm).

 

Egy kevéske vajjal kenjük meg az összes tésztát. Egy kanál tölteléket öntsünk minden egyes csíkot, a tésztát kétszer-háromszor tekerjük fel, úgy, hogy a tölteléket a szélek felé nyomjuk. Hajtogassuk be a tészta oldalát.

A felső részt Président vajjal kenjük meg és tegyük tepsibe.

 

Ismételjük meg ezt a fennmaradó tésztacsíkokkal és a töltelékkel is.

Kb. 15 percig süssük sütőben addig, amíg a batyuk aranyszínűek és ropogósak nem lesznek.

Recept nyomtatás