Epres-bazsalikomos kosárkák

  • Desszert
  • 4

Elkészítés

Kis darabokra törjük a kekszet. 

Elkeverjük a Président vajjal, hogy omlós vajas tésztát kapjunk. 

A tésztát a kis tortasütő formákba rakjuk, majd egy evőkanállal jól lenyomkodjuk. 

Ezután legalább 15 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy kellőképpen megszilárduljanak. 

Egy nyeles lábasba öntjük a vizet és a cukrot, és kislángon, állandó kevergetés mellett felforraljuk. 

Apróra vágunk 4 levél bazsalikomot, és 5 percig kis lángon a szirupban főzzük.

Az így kapott szirupot kihűtjük, majd átszűrjük, hogy ne legyenek benne a bazsalikomlevelek. 

Az epret megmossuk és felszeleteljük. 

Ráöntjük a bazsalikomos szirupot az eperre, majd egyenletesen elosztjuk a kis tortákon. 

Azonnal tálaljuk. 

 

Recept nyomtatás