Epres panna cotta

  • Desszert
  • 6

Elkészítés

A zselatinlapokat egy csésze hideg vízben felolvasztjuk.

Egy nyeles lábasban közepes tűzön felmelegítjük a Président tejszín, majd hozzáöntünk 100 g cukrot, valamint a vaníliarúdból kikapart magokat. Néhány percig melegítjük, de ügyeljünk rá, hogy nem szabad forrnia.

Ezután hozzáadjuk a zselatinlapokat, és simára keverjük. Az elkészült krémet kelyhekbe vagy poharakba töltjük, és körülbelül 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Ezután elkészítjük az epres szószt: miután félreteszünk néhány szép eperszemet a díszítéshez, a maradékot összeturmixoljuk a citromlével, az evőkanál porcukorral, és a mentalevelekkel.

A félretett epreket kis kockákra vágjuk.

Tálalás előtt kivesszük a ’panna cottát’ a hűtőszekrényből, ráöntjük az epres szószt, és feldíszítjük a kis kockákra vágott eprekkel, valamint egy-egy mentalevéllel. 

Recept nyomtatás