Farfalle brie-vel és baconnel (masnitészta)

  • Főétel
  • 6

Elkészítés

Egy lábasban megpirítjuk a szalonnát, majd félretesszük.

Elkészítjük a szószt a Président brie sajttal: először levágjuk a kérgét, és feldaraboljuk. Feloldjuk a kukoricalisztet egy kis hideg vízben. Elkezdjük főzni a tejszínt egy magas falú lábasban, hozzáadjuk a kukoricalisztet, és elkeverjük. Hozzáadjuk a Président brie sajt kockákat, és lassú tűzön addig kevergetjük a szószt, amíg el nem olvad a sajt. Hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk.

Sós vízben megfőzzük a farfallét a csomagolásán jelzett ideig. Lecsöpögtetjük, majd amikor megfőtt, hideg vízzel leöblítjük.

Beleöntjük a farfallét a szószba, hozzáadjuk a pirított szalonna kockákat, és közepes tűzön 2 percig sütjük.

Forrón tálaljuk, előtte megszórjuk aprított petrezselyemmel.  

Recept nyomtatás