Fougasse olajbogyóval (provence-i kenyér)

  • Aperitív
  • 2

Elkészítés

Vékony karikákra vágjuk az olajbogyókat.

Kinyújtjuk a tésztát, rátesszük egy ovális formájú sütőlapra, amit sütőpapírral fedünk be.

A tésztán egyenletesen elosztjuk az olajbogyót, a sajtot és a kakukkfüvet. 

Félreteszünk néhány szelet olajbogyót és néhány levél kakukkfüvet a ’fougasse’ díszítéséhez a végén.

Ráborítjuk a tészta egyik felét a másikra, összenyomkodjuk, és oválisra formáljuk. 

Langyos helyen kelesztjük legalább egy órahosszáig.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.

A tészta tetejét jó mélyen bevagdossuk három-négy helyen.

A tetejére szórjuk a maradék olajbogyót és a kakukkfüvet.

Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük. 

 

Recept nyomtatás