Gombás rizottó spenóttal és brie sajttal

  • Főétel
  • 4

Elkészítés

Főzzük fel az alaplevet egy fazékban. A felvágott mogyoróhagymát futtassuk meg egy kevés vajon, amíg üvegessé válik és megpuhul. Adjuk hozzá a rizst, hagyjuk párolódni néhány percig, majd öntsük hozzá a fehérbort. Főzzük néhány percig a rizst a borban. Ha elfő a bor, adagoljunk hozzá forró alaplevet vagy vizet, úgy, hogy a rizst mindig ellepje. Főzzük és kevergessük folyamatosan 15-18 percen keresztül, amíg a rizs félig megpuhul. Ne felejtsük el főzés közben megsózni a rizst, hogy kellőképpen ízletes legyen. Ha az alaplé sós, használjunk kevesebb sót. Mossuk meg alaposan a spenótot, csepegtessük le tésztaszűrőben, és szeljük csíkokra egy éles késsel. Tisztítsuk meg a gombát is, szükség esetén akár meg is moshatjuk, majd vágjuk apróra, és pirítsuk kevés vajon 3-4 percig. Fűszerezzük a gombát sóval és borssal, majd tegyünk félre belőle egy keveset a tálaláshoz, és a maradékot keverjük össze a rizzsel. Vegyük le a rizst a tűzhelyről, és adjuk hozzá a brie kockákat, a vajat és a parmezánt, majd kevergessük, amíg egyenletesen krémes állagot veszt fel (szükség esetén egy kis alaplevet is önthetünk hozzá). Keverjük a rizottóba a friss spenótot, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd facsarjuk rá a citrom levét, és szórjuk meg reszelt citromhéjjal. Tálaljuk a rizottót egy kevés pirított gombával, és fogyasszuk melegen. 

Recept nyomtatás