Grillzöldségek kecskesajttal rétegezve

  • Előétel
  • 4

Elkészítés

Megmossuk a zöldségeket, levágjuk a végeiket, és kb. 1 cm vastag szeletekre szeljük. 

Egy tepsi aljára alufóliát teszünk, erre halmozzuk az összes zöldséget, megszórjuk a porcukorral, kakukkfűvel, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük körülbelül 30 percig.

A kecskesajtot szétnyomjuk villával, és összekeverjük a nagyobb darabokra aprított bazsalikommal. 

Egy hőálló tortaformát kibélelünk fóliával, beleöntjük a zöldségeket, melyeket előzőleg hagytunk langyosra hűlni, és a bazsalikomos kecskesajttal rétegesen lerakjuk. Nyomkodjuk le jól, majd hajtsuk be a fóliát, és tegyük hűvös helyre legalább 4 órára.

Ezután már tálalhatjuk a szeletekre vágott pástétomot. Kínálhatunk hozzá fűszeres vinaigrette mártást.

 

Recept nyomtatás