Kéksajttal töltött gomba

  • Főétel
  • 4

Elkészítés

Készítsük el a vinaigrette-t: egy mély tálba öntsünk ecetet, olívaolajat, és az (előzőleg felaprított) petrezselyemzöldjét. Sózzuk-borsozzuk. Vágjuk vékony szeletekre a paradicsomot és tegyük a vinaigrette-be egy órára. A gombák nyakát távolítsuk el és vágjuk nagyon apróra. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a felaprított gombát, és addig főzzük, míg a víz el nem párolog. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni. Egy tányérban egy villa segítségével törjük össze a roquefortot, adjuk hozzá a fejszínt és az apróra darabolt gombát. Sózzuk-borsozzuk. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Helyezzük a gombafejeket egy sütőtálra, töltsük meg a kéksajtos-krémmel és szórjuk meg zsemlemorzsával. 15-20 percig sütjük. A gombákat paradicsomszeletekkel tálaljuk.

Recept nyomtatás