Képviselőfánk Bleu d’Auvergne sajtkrémmel töltve

  • Aperitív
  • 8

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 225 fokra (gázsütőnél 5-ös fokozat). Egy nagy lábasba öntjük a vizet, hozzáadjuk a sót, a darabokra vágott vajat, és felforraljuk.

Amikor a vaj már elolvadt, a tűzről levéve, egyszerre hozzáadjuk a lisztet. Fakanállal erősen keverjük, majd visszatesszük a tűzre, hogy kiszáradjon a tészta. 2-3 percig kevergetjük, egészen addig, amíg el nem válik az edény falától.

A tűzről levéve, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és az így kapott masszát mindegyik tojás után alaposan átdolgozzuk. Úgy a jó, ha a tészta rugalmas és vastag. Ha nem elég rugalmas, adunk hozzá még egy fél tojást.

 

A tepsi aljára sütőpapírt teszünk. Nyomózsákkal vagy kávéskanállal kis halmokat teszünk rá a tésztából ügyelve arra, hogy legyen elég hely közöttük.

Felverjük a maradék tojást, és megkenjük vele a tésztahalmok tetejét. Betesszük a sütőbe.

15 perc sütés után 180 fokra csökkentjük a hőfokot, és tovább sütjük még 10 percig. Elzárjuk a sütőt, de a kis fánkokat néhány percig még benne hagyjuk.

Közben elkészítjük a sajtkrémet: villával összetörjük a Bleu d’Auvergne sajtot, hozzáadjuk a tejfölt és a túrót, majd simára keverjük.

Szétnyitjuk a kis fánkokat vízszintesen, és megtöltjük az előbb elkészített krémmel nyomózsák vagy kávéskanál segítségével. 

Recept nyomtatás