Kacsamell filé camembert öntettel

  • Főétel
  • 4

Elkészítés

Elkészítjük a camembert szószt: levágjuk a Président camembert kérgét, majd kockákra aprítjuk. Egy nyeles lábasba tesszük a sajtkockákat, és felfőzzük a Président főzőtejszínnel, a mustárral, a sóval és a borssal. Körülbelül 10 perc kell hozzá, hogy homogén állagú legyen. 

Közben rombusz alakban bevagdossuk a kacsamellet a bőrös oldalán, majd jól besózzuk. 

Egy serpenyőt teszünk a tűzre zsiradék nélkül. Beletesszük a kacsamell szeleteket a bőrös felükkel lefelé, és közepes tűzön sütjük körülbelül 5 percig. Sütés közben folyamatosan leöntjük az így kisülő zsírját. 5 perc múlva megfordítjuk a kacsamellet, és folytatjuk a sütést még 5 percig. 

Felszeleteljük a kacsahúst, majd leöntjük a Camembert-es szósszal. 

Azonnal tálaljuk. 

 

Recept nyomtatás