Karamellás rizspuding mandulás keksszel

  • Desszert
  • 6

Elkészítés

Egy vastag aljú nyeles lábasban felforraljuk a tejet 20 cl félzsíros Président tejszínnel és 100 g cukorral.

Hosszában kettévágjuk a vanília rudat, kikaparjuk a magokat, és beletesszük az egészet a tejes keverékbe.

Hozzáöntjük a rizst, elkeverjük és kis lángon 40 percig főzzük.

Folyamatosan kevergessük.

Közben elkészítjük a mandulás kekszet:

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

Egy nyeles lábasban felolvasztunk 35 g Président vajat. 

Felverjük a tojásfehérjéket 100 g cukorral, de nem szükséges teljesen keményre.

Hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott vajat. Addig keverjük, amíg homogén tésztát nem kapunk.

Egy sütőpapírral borított sütőlapra kávéskanállal kis halmokat rakunk a tésztából, ügyelve rá, hogy kellő távolság legyen közöttük.

Megszórjuk mandulával, és 10 percre sütőbe tesszük, amíg az kekszek aranysárgára nem sülnek.

Amikor már megfőtt a rizs, levesszük a lábast a tűzhelyről, és folytonos keverés közben hozzáadjuk a tojás sárgákat. Lefedjük és félretesszük.

Kis tálkákban adagoljuk a tejberizst. A maradék 100 g cukrot egy nyeles lábasban felolvasztjuk, és enyhén karamellizáljuk. Levesszük a tűzről, majd hozzáadunk 15 cl félzsíros Président tejszínt, beletesszük az enyhén sózott vajat, és alaposan elkeverjük.

Ezt a sózott vajjal készült karamellt ráöntjük a tejberizsre, és szeletelt mandulával díszítjük.

Recept nyomtatás