Karamellizált körte-crumble (morzsasüti)

  • Desszert
  • 4

Elkészítés

Megtisztítjuk a körtét, kivesszük a magházát. Egy lábasban felolvasztunk 30 g enyhén sózott Président vajat, hozzáadjuk a cukrot, a darabokra vágott körtét, majd megszórjuk a vaníliás cukorral. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük a gyümölcsös keveréket, míg a körte aranybarna színűre nem karamellizálódik. Ezután levesszük a tűzről.  

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Elkészítjük az omlós morzsatésztát: Ujjainkkal elmorzsoljuk a Président puha vajat a liszttel és a barnacukorral. Darabos tésztát kell kapnunk. 

Elosztjuk a karamellizált körtéket a kis hőálló poharakban, majd rászórjuk a morzsatésztát. Sütőbe tesszük körülbelül 15 percre. 

 

Recept nyomtatás