Melegszendvics avokádóval, angolszalonnával és brie sajttal

  • Szendvics
  • 4

Elkészítés

Helyezzük az angolszalonna szeleteket sütőpapírra, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig, amíg a szalonna megbarnul és ropogóssá válik. A sütőből kivéve helyezzük a megpirult szalonnát zsírfelszívó konyhai papírtörlőre. Hámozzuk meg az avokádót, távolítsuk el a magját, és a húsát vágjuk nagyobb kockákra. Az avokádókockákara facsarjuk rá a citrom levét, és szórjuk meg finomra reszelt citromhéjjal, sóval és frissen őrölt borssal. A kenyérszeleteket locsoljuk meg kevés olívaolajjal, finomra vágott kakukkfűvel és sóval, majd süssük barnára és ropogósra grillrácson, egyszerű serpenyőben vagy sütőben. Mossuk meg, majd szárítsuk meg alaposan a salátát. Szeleteljük fel vékonyan a brie sajtot. Rakjuk össze a szendvicset a meleg kenyérszeletekből, a szalonnából és a brie szeletekből, majd töltsük meg a salátával és az avokádóval. Fogyasszuk meleg vacsoraként, vagy könnyű hétvégi ebédként a teraszon. 

Recept nyomtatás