Mini cukkínikosárka brie sajttal

  • Aperitív
  • 6

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.

Megmossuk a cukkíniket, és lereszeljük nagy lyukú reszelőn. 

Olajat hevítünk egy serpenyőben, és ebben addig sütjük a cukkínit a gerezd megtisztított fokhagymával együtt, amíg a cukkíni leve el nem főtt. Ez a lépés fontos, mert így lesz a puding állaga homogén. Ezután hozzáadjuk a curryt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Levágjuk a brie sajt kérgét, majd kockákra aprítjuk. 

Egy nagy keverőtálban felverjük a tojásokat, mintha omlettet készítenénk, majd belekeverjük a főzőtejszínt és a cukkínit. Az így kapott keveréket elosztjuk a kis formákban, majd egyenlő mennyiségben szétosztjuk a sajtkockákat a tetejükön, melyeket kissé bele is nyomkodunk a tésztába.

Sütőben körülbelül 25 percig sütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük a tészta sütését. Akkor jó, ha már nem ragad rá a tűre a tészta.  

 

Recept nyomtatás