Mini pissaladiere (sült tészta)

  • Aperitív
  • 4

Elkészítés

Kinyújtjuk a tésztát, és sütőpapírral bevont tepsibe helyezzük, majd szobahőmérsékleten egy órán át kelni hagyjuk.

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

Közben megtisztítjuk a hagymát, és vékony szeletekre vágjuk. Megtisztítjuk a fokhagyma gerezdeket is, és szétnyomjuk őket. 

Felolvasztjuk a Président vajat egy lábasban, lassú tűzön hevítjük, megpirítjuk rajta az aprított fokhagymát és a hagymát.

Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a cukrot, majd sózzuk és borsozzuk. 

Lefedjük a lábast, üvegesre pirítjuk a hagymát, időnként megkeverjük, hogy le ne égjen. A szardella szeleteket leöblítjük hideg folyó vízzel, hogy ne legyen olyan sós. Letöröljük nedvszívó papírral. 

A pirított hagymát rákenjük a kenyértésztára. Fekete olajbogyóval és szardella szeletekkel díszítjük csillag alakban. Sütőben legalább 20 percig sütjük. 

Kb. 10 cm hosszúságú négyzet alakú darabokra vágjuk a provanszi sült tésztát. Langyosan vagy melegen fogyasztható.  

 

Recept nyomtatás