Pikáns paprikapüré

  • Mártás
  • 4

Elkészítés

Lecsepegtetjük a piros paprikákat, apróra vágva egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és összekeverjük.

Meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk a lila hagymát. 

Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát. 

Ezután hozzáöntjük a zöldségekből készült pürét és egy pohár vizet. Fűszerezzük erős paprikával, sóval, majd jól keverjük össze. Vegyük kisebbre a lángot és fedő alatt, lassú tűzön főzzük további 15 percig. Ezután beleszórjuk az aprított petrezselymet, néhány olajbogyót, majd még 5 percig folytatjuk a főzést. 

Kóstoljuk meg a fűszerezést, és ízlés szerint adjunk még hozzá erős paprikát. 

Forrón tálaljuk grillezett tonhallal, pirított rákkal vagy fóliában sütött fehér húsú hallal.

 

Recept nyomtatás