Pirosgyümölcs-hab

  • Desszert
  • 4

Elkészítés

Hideg vízben megpuhítjuk a zselatin lapokat. Megmossuk a piros gyümölcsöket, félreteszünk belőle 100 grammot. A többit pürésre turmixoljuk. 

Egy nyeles lábasban felmelegítjük a Président tejszínt a cukorral. A tűzről levéve hozzáadjuk a lecsöpögtetett zselatin lapokat, majd félretesszük kihűlni. Állandó kevergetés mellett beleöntjük a krémet a gyümölcspürébe.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk. Fakanállal óvatosan belekeverjük a gyümölcsös krémbe.

Az egészet elosztjuk 4 kehelyben, tetejüket a félretett gyümölcsökkel díszítjük, és fogyasztás előtt legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Recept nyomtatás