Rakott zöldség

  • Főétel
  • 4

Elkészítés

A paradicsomot vágjuk fel és kevés olajjal, sóval és cukorral süssük meg. A hagymát vágjuk csíkokra. Pucoljuk meg, mossuk meg a cukkinit és vágjuk fel vékony szeletekre. A padlizsánt is pucoljuk meg, illetve szeleteljük fel. Ugyanígy járjunk el a krumplival is.

A krumplit bő olajban pirítsuk meg, de ne várjuk meg, míg aranyosra sül. Ha már megpuhultak, vegyük ki az olajból, és hagyjuk, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla.

Ugyanebben az olaj pirítsuk meg a hagymát is, de ne várjuk meg, míg aranyosra sül. Ha már megpuhult, vegyük ki az olajból, és hagyjuk, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla.

Külön pirítsuk meg a padlizsánt is, de ne várjuk meg, míg aranyosra sül. Ha már megpuhult, vegyük ki az olajból, és hagyjuk, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla.

Egy tepsi aljára helyezzük el a sült paradicsomot és rétegenként helyezzük rá a krumplit, a paprikát, a hagymát és a padlizsánt. Végezetül az egészet takarjuk be 4 Président reszelt sajttal és 15 percre tegyük 180º-ra melegített sütőbe.

Tálalása: Ugyanabban a sütőedényben, illetve ha a edényből könnyen kivehető, akkor rétes-szerűen, hideg paradicsom-coulis tetején.

Recept nyomtatás