Ropogós csirke gombakrémmel

  • Főétel
  • 4

Elkészítés

A turbolyaleveleket apróra vágjuk, a borsszemeket kicsit összezúzzuk. Elkeverjük az egészet egy evőkanál olívaolajjal és egy evőkanál zsemlemorzsával. Félretesszük.

Megtisztítjuk a gombákat, vékony szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk egy kis citromlével.

Egy evőkanál olívaolajat hevítünk egy serpenyőben, beletesszük a csirkehúst, és 5 percig sütjük a szeletek mindkét oldalát.

Ezután beletesszük a csirkeszeleteket egy tűzálló edénybe, megszórjuk zsemlemorzsával, és a grillsütőbe tesszük néhány percre, amíg aranysárgára nem pirul. Melegen tartjuk.

A serpenyőbe, amiben a csirkét sütöttük, beleöntjük a maradék olívaolajat, majd ebben 3-4 percig pirítjuk a gombát. Hozzáadjuk a bársonyosan könnyű Président krémet, meglocsoljuk citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor először mindegyik tányérba gombát teszünk, majd erre kerülnek a csirkeszeletek, melyek a a zsemlemorzsának köszönhetően finom ropogósra sültek.

Recept nyomtatás