Sütőtökleves brie sajtkockákkal, pirított csirkebőrrel és vízitormával

  • Leves
  • 4

Elkészítés

Tisztítsuk meg a tököt, és kockázzuk fel a húsát. Hámozzuk és vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát. Forró olívaolajon futtassuk meg a sütőtök kockákat a felvágott hagymával, fokhagymával és rozmaringgal együtt, majd adjuk hozzá az alaplevet, és főzzük 15 percig. Ezután öntsük hozzá a tejszínt, és főzzük újabb 5 percig. Távolítsuk el a rozmaringágat, és turmixgéppel készítsünk finom, krémes pépet a levesből. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal, narancslével és almaborecettel. Az édes sütőtök alapos fűszerezést igényel, hogy a krémleves ne legyen túl nehéz. A csirkebőröket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 180 fokra hevített sütőben kb. 10-12 percig, amíg teljesen megbarnulnak és ropogóssá válnak, majd a sütőből kivéve helyezzük a megpirult bőröket zsírfelszívó konyhai papírtörlőre, és engedjük kihűlni. Kockázzuk fel apróra a brie sajtot, és szeljünk nagyobb csíkokat a vízitormából meg a csirkebőrökből. Tálaljuk forrón a csirkebőrrel, vízitormával és brie sajttal megszórt sütőtök krémlevest, és szolgáljunk fel mellé friss kenyeret. 

Recept nyomtatás