Sajtos keksz szezámmaggal

  • Aperitív
  • 4

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy keverőtálban kézzel gyorsan elkeverjük a lisztet, a reszelt Président sajtot, a vajat, a szezámmagot és a sót, hogy homogén tésztát kapjunk. (Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés vizet).

Ezután tekerjük alufóliába a tésztát úgy, hogy körülbelül 3 cm átmérőjű hengert kapjunk, és tegyük hideg helyre legalább 3 órára. Ha kellőképpen áthűlt a tészta, vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Az így kapott korongokat tegyük sütőlapra, majd kenjük meg tojással.  

Az omlós kekszeink körülbelül 15 perc alatt készre sülnek. Ha készen vannak, kivesszük a sütőből és a sütőlapon hagyjuk kihűlni.  

Langyosan kínáljuk előételként, salátával.

 

Recept nyomtatás