Sonkával és sajttal töltött palacsinta

  • Főétel
  • 4

Elkészítés

Készítsük el a tésztát: olvasszuk fel a vajat. Egy tálban verjük fel a tojást, adjuk hozzá a sót és a hűtött vajat, majd végezetül a lisztet és apránként a tejet. A tésztát ezután egy órára tegyük félre pihenni.

 

Készítsük el a palacsintát: egy nagy teflonserpenyőt kenjünk ki vajjal, melegítsük meg (de ne túl forróra) majd öntsük rá egy kanál tésztát, majd ezt követően forgassuk úgy a serpenyőt, hogy a tészta a serpenyő teljes felületét befedje. Pár percig közepes lángon sütjük, majd fordítsuk meg és rögtön ezután tegyünk rá sonkaszeleteket, reszelt ementálit, egy tojást, sót és borsot és hajtsuk vissza a palacsinta széleit a sonkára, így egy négyzetet formázunk. Kis lángon fedő alatt addig süssük, amíg a fehérje meg nem fő és a sajt meg nem olvad. Azonnal tálaljuk. A serpenyő átmérőjétől függően kettő vagy három nagyméretű palacsintát kapunk.

Recept nyomtatás