Sonkával, brie sajttal sült croissant

  • Aperitív
  • 8

Elkészítés

Egy tálban elkeverjük a mustárt és a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Széthajtjuk a leveles tésztát, és 8 egyenlő háromszögre vágjuk. 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Levágjuk a sajt kérgét, majd felszeleteljük. 

A háromszög alakú tésztákat megkenjük a tejszínes krémmel, majd elosztjuk rajtuk a Président brie sajt darabokat, végül teszünk mindegyikre egy-egy negyed sonkaszeletet. 

Ezután óvatosan összetekerjük a háromszög alakú tésztákat úgy, hogy a szélesebb oldaláról hajtjuk befelé, így kifli formát kapva. Ha kész, sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük. 

Felverjük a tojás sárgáját, majd ecsettel megkenjük a kifliket, és sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. 

 

Recept nyomtatás