Spárga füstölt sonkával és bazsalikomkrémmel

  • Főétel
  • 4

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 220 fokra.

Lobogó forró sós vízben addig pároljuk a spárgát, amíg meg nem puhul, majd félretesszük hűlni.

Közben forrásig hevítjük a Président tejszínt, hozzáadunk 30 g reszelt parmezán sajtot, a bazsalikomot, és körülbelül 5 szem borsot frissen őrölve. A tűzről levéve még hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

A spárgákat kettesével körbetekerjük pármai sonkával, majd enyhén megsózzuk.     

Egy hőálló edényt kiolajozunk, és rátesszük az így előkészített spárgát. Meglocsoljuk a krémmel, rászórjuk a maradék parmezán sajtot, meghintjük borssal, majd sütőben 10 percig sütjük.

 

 

Recept nyomtatás