Szárnyas tajine aszalt szilvával

  • Főétel
  • 6

Elkészítés

Feldaraboljuk a csirkét vagy megkérjük a hentest, hogy vágja fel nekünk. 

Megtisztítjuk a hagymát, és vékony szeletekre vágjuk. Megmossuk a mentát, megszárítjuk egy tiszta konyharuhán, majd felaprítjuk.

Egy tazsin tálban (vagy egy magas falú hőálló edényben) felolvasztjuk a főzővajat, beleöntjük a vékonyra szeletelt hagymát, és kis tűzön pirítjuk. 

Hozzáadunk 10 cl vizet, lefedjük, és 20 percig főzzük. 

Ezután beletesszük a csirkedarabokat, az aszalt szilvát, a fahéjat, a sáfrányt és a barnacukrot. Sózzuk és borsozzuk.

Hozzáadunk 20 cl vizet, visszatesszük a fedőt, és tovább főzzük még 40 percig, továbbra is kis lángon.

A tazsin tálban szolgáljuk fel (vagy ha ez nincs, akkor egy magas falú hőálló edényben). Tálalás előtt megszórjuk aprított mentalevéllel.  

 

Recept nyomtatás