Töltött palacsinta

  • Főétel
  • 4

Elkészítés

Készítsük el a paradicsom-confitot: a paradicsomot megmosás után vágjuk félbe, tegyük sütőlapra, majd fűszerezzük két kanál cukorral, édesköménnyel, szárított oregánóval, friss kakukkfűvel, sóval, borssal és extraszűz olívaolajjal. Sütőben 120°-on süssük kb. másfél óráig.

 

Készítsük el a tésztát: olvasszuk fel a vajat. Egy tálban verjük fel a tojást, adjuk hozzá a sót és a hűtött vajat, majd végezetül a lisztet és a tejet. Bolondítsuk meg a palacsintát még egy kicsit: vágjuk finomra az illatos fűszereket (de ízlés szerint szabadon kísérletezhetünk metélőhagymával, mentával vagy borsikafűvel) és adjuk hozzá a kész tésztához: ezt követően kb. fél órát pihentessük.

 

 

Készítsük el a palacsintát: egy teflonserpenyőt kenjünk ki vajjal, melegítsük meg (de ne túl forróra) majd öntsük rá egy kanál tésztát, majd ezt követően forgassuk úgy a serpenyőt, hogy a tészta a serpenyő teljes felületét befedje. Közepes lángon pár percig süssük, majd fordítsuk meg, és még egy percig süssük ezt az oldalt is. A többi palacsintát is ugyanígy készítsük el (összesen 4-5 darab, a serpenyő átmérőjétől függően).

 

Töltsük meg a palacsintát: mindegyikre tegyünk szalonnaszeleteket, egy kevéske rózsaszín mártást, bő mennyiségű brie krémet, majd ezt követően csavarjuk fel. A kész palacsintára helyezzünk paradicsom-confit-et, majd azonnal tálaljuk.

Recept nyomtatás