Vaníliás almatorta

  • Desszert
  • 6

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütőnél 3-as fokozat). Egy keverőtálban a liszttel összekeverjük a cukrot, a sütőport és a sót. Hosszában felhasítjuk a vanília rudat, és kikaparjuk a magokat. Hozzáadjuk a tojásokat, és villával verjük egészen addig, amíg homogén masszát nem kapunk.

Felolvasztjuk a vajat, majd a keverőtálba öntjük 2 evőkanál vízzel. Ismét elkeverjük.

Az almákat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.

Egy hőálló edény aljára teszünk egy kis Président vajat, elosztjuk rajta az almákat, és befedjük a tésztával.

25 percig sütjük.

 

Ezt a lágy, vaníliás süteményt akkor érdemes fogyasztani, amikor az alma már langyos vagy kihűlt. 

Recept nyomtatás