Zöldségekkel sült camembert

  • Főétel
  • 4

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 210 fokra.

Felszeleteljük a sütőtököt, elkeverjük 1 evőkanál olívaolajjal, sóval és borssal, majd betesszük a sütőbe. 15 perc múlva kivesszük és hagyjuk kihűlni.

Késsel levágjuk a camembert kérgét.

Szétnyitjuk a leveles tésztát egy lisztezett sütőlapon, egyik felére rátesszük az egész camembert sajtot, majd a tészta másik felét ráhajtjuk.

Felverjük a tojássárgáját, megkenjük vele a tészta tetejét és a széleit is, hogy azok jól összeragadjanak. 15 percre sütőbe tesszük, amíg aranysárgára nem sül.

Közben elkészítjük a zöldségekből a salátát. Felszeleteljük a céklát, és kikeverjük az ecetes salátaöntetet, ami a következőkből áll: egy evőkanál olívaolaj, ízlés szerint ecet, mustár, só és bors. Egy keverőtálba tesszük a sütőtököt, a céklát és a rukkola salátát, hozzáöntjük az öntetet, és alaposan átkeverjük. Zöldsalátával tálaljuk. 

Recept nyomtatás